tisdag 25 november 2014

Förebild

Vad är definitionen av att vara en förebild?
Jag anser att det handlar om att vara en person som man kan se upp till och som man eftersträvar
att efterlikna. Som tar av sig själv och ger till andra. Som ger utan att förvänta sig något tillbaka.
 
Under min uppväxt var jag den "duktiga flickan". Som äldst i en syskonskara av 5 barn var jag den som tog stort ansvar och såg det som min självklara roll att lära, stötta, hjälpa och tillrättavisa mina syskon.
Jag var en ansvarsfull och kärleksfull person, men i ärlighetens namn också ganska tråkig. Jag vågade inte ta chanser eller kasta mig ut i det okända eftersom det ingick inte i min roll. Min roll som storasyster, min roll som förebild för mina syskon. Den sortens förebild som jag trodde att jag skulle vara.
Men revolten kom, problemet är att den kom så pass sent i livet att den blev så mycket hårdare för både mig och min omgivning. En tid som gav fula sår, sår som med tiden har blivit till blekta ärr. Ärr som vi alla omsorgsfullt har tagit lärdom av.
Men, i min värld, gjorde jag uppror mot den "duktiga flickan" och allt som hon stod för. Jag begick många fel och misstag men jag kom ut på andra sidan med mer erfarenhet och styrka än tidigare.
 
Henkes sjukdom och dem senaste 20 månaderna har gett mig fler sår och kliande ärr än vad någon borde få utstå.
Men jag har återigen lärt mig mycket i livets hårda skola. Men även denna gång har jag kommit ut starkare men samtidigt betydligt mer ödmjuk till livet än tidigare.
Jag har fortfarande många brister och dåliga sidor att jobba på. Men då min lillasyster, nominerad till Årets förebild av tidningen Dagen, valde mig som en av sina förebilder då kom det tårar av glädje. Då insåg jag att trots alla fel och misstag vi gör som människor, så kan vi alla förändra oss till att vara någons förebild.
 
Min lillasyster Evelina Westberg är en fantastisk person, hon är idag min bästa vän och förebild.
Nu har även du möjlighet att rösta på henne som årets förebild för hennes insaster i The Fortress.
För en finare förebild för oss alla är svårt att hitta:
http://www.dagen.se/
 
 
 

 
 

1 kommentar: