torsdag 17 juli 2014

Facit

Jag har hela tiden känt mig lugn inför denna dag även om jag visste att den skulle kräva energi, mycket energi. Vi skulle inte bara få facit på hur Henkes transplantation har gått utan även hålla Anders & Malin sällskap under Dinas svåra operation.
Dina, våra bästa vänners dotter som idag skulle bli kvitt sin tumör i levern. En dag vi alla har fasat för men som är ett nödvändigt ont för att rädda hennes liv.

Henkes prover var bra, väldigt bra. Man kan se över 99% av donatorns celler i hans kropp och inga spår av hans egna celler. Precis som det ska vara i den mest perfekta av världar!
Dock finns det spår kvar av mögelsvampen, både i bihålan och i lungan. Ingen ny svamp som har tillkommit, men ändå något att hålla under uppsikt på och fortsätta medicinera.
Resten av dagen har vi spenderat med Anders, Malin och deras fina familj. Väntat och försökt få våra fina vänner tänka på annat än att deras älskade dotter just nu ligger på operationsbordet.
Men den finns där hela tiden, spänningen och oron som gjorde att alla hoppade högt över varje ringsignal eller sms.

Under tiden på CAST fick jag två gånger beskedet, under enskilda samtal med läkare, att jag skulle förbereda mig för att Henke kanske inte skulle överleva. Att det isf skulle gå fort, att jag skulle vara änka och ensamstående mamma inom några dagar. Tack Gode Gud att det inte är min verklighet idag!
När man är mitt i stormens öga (även kallat "Kulmens centrum") så har man ett adrenalinpåslag som gör att man orkar mer än vad man tror.
Idag kom alla känslor tillbaka efter Henkes tid på CAST. Idag väntade vi på samma platser där jag själv väntade på besked om Henke.
Idag hade jag däremot inte adrenalinpåslaget som hjälp, idag brast det. Efter att vi fick besked att Dinas operation gått bra så kom alla tårar som jag hållt tillbaka. Det känns faktiskt riktigt skönt att få sörja i efterhand allt det tuffa jag och mina nära fick gå igenom eftersom man samtidigt kan glädjas över att det har gått bra. Att det gått bra för både Henke och för Dina.
Nu ber vi att detta ska fortsätta, att nästa prov ska bli lika bra, att Dina ska få återhämta sig snabbt och att cancern ska hålla sig ifrån våra fina familjer för gott. Fuck cancer!!

Dina, vi älskar dig!


2 kommentarer:

  1. ����
    Det var skönt att ni också var där idag, att vara fler att glo på och att få skratta åt "kulmens centrum" och höra om din systers möhippa. Att dela en väntan med fler som vet hur hemsk en sådan väntan kan vara.

    Nu hoppas vi innerligt på att det fortsätter åt rätt håll för både Dina och Henke. Ta hand om er! Kram

    SvaraRadera
  2. Det här är ett mirakel, ett bönesvar! Att Henke är så stark, att Dinas operation gick bra. Underbart! Love u! /familjen i Gullbranna

    SvaraRadera