fredag 8 augusti 2014

Vardagen

Jobbångest som slår till som ett oönskat åskväder en sommardag. En kliande känsla i kroppen av insikten att en ljuvlig semester går mot sitt slut. Känslan av att sommaren är över, trots att det finns en sommarmånad kvar att njuta av.
Exakt den känslan ska infinna sig när man har haft en fantastisk semester, den känslan drabbade mig och jag välkomnar den!

Vår vardag har ju trots allt börjat nu. En vardag med med allt som det innebär av jobb, dagis och rutiner.
En vardagen som är fylld av måsten, krav och tidsstress. Stress för att hinna komma till kontoret innan alla andra börjar diskutera sina lunchplaner. Stress för att man ännu en dag lyckas vara den mamma som hämtar sist på dagis. Stress för att hinna få maten på bordet i tid innan blodsockret hos samtliga familjemedlemmar har sjunkit till för låga nivåer.
Stress, en tidsoptimists ständiga följeslagare. Vardag- trots detta är du innerligt efterlängtad.

Ända sedan november har jag längtat efter en vardag där de största problemen handlar om vad som ska stå på middagsbordet, att tvätthögen växer okontrollerat eller att gymkortet samlar damm.
Nu har det gått, på dagen, tre månader sen Henke fick sina stamceller. Tre månader som började obeskrivligt tufft men som har mynnat ut i ett lugn och en vardag.
Från och med nästa vecka så justeras antalet provtagningar för Henke ned från två till en gång i veckan och läkarbesök enbart varannan vecka. Små steg framåt, små steg framåt för en vardag.

Älskade vardag, jag välkomnar dig och omfamnar dig genom att njuta av en skön helg. Trevlig helg alla fina!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar