söndag 22 juni 2014

Pizza mot cancer - Hälsö midsommar 2014

Hej! 
 
Jag har fått äran att skriva ett gästinlägg här på Elin och Henkes blogg. Vi känner varandra sedan lång tid tillbaka och firar bland annat alltid midsommar tillsammans. Man kan säga att vi gjort det till en tradition. Tyvärr kunde vi inte ha äran att få ha dem här hos oss i år, ni känner alla till varför.  

Midsommarfirande hemma hos oss på Hälsö innebär fest och ståhej med mycket människor i flera dagar. Något som också blivit tradition är vårt pizzabak på midsommardagen. Då är det många som vill få tag i en bra pizza - och det är något av Andys specialitet! Den gamla vedeldade bakugnen i vårt kök får stå till tjänst för pizza, och det blir världens bästa kan jag lova. Så bra att vi kan sälja den rakt ut genom köksfönstret. Alla gäster får hjälpa till, för många pizzor blir det och fort går det. Förra året gick överskottet till att bygga en skateboardramp. Den är nu färdig och uppställd på Hälsö. 

Det senaste året har vi fått uppleva sjukdom och död bland släkt och vänner. Cancer har drabbat många som vi bryr oss mycket om, däribland Henke. Med anledning av detta kändes årets tema på pizzabaket väldigt givet och naturligt. När nu Elin och Henke inte kunde delta i årets midsommarfirande, ville vi att de ändå på något sätt skulle finnas med oss. 

Därför tillägnar vi årets pizzabak till Henke och Elin. För det mod, den styrka, den kämparglöd och målmedvetenhet som de visat upp i kampen om att överleva och besegra sjukdomen. 

Det känns fantastiskt att kunna bidra till något så viktigt som forskning och utveckling av bot mot denna fasansfulla sjukdom. Överskottet vi fick in skänker vi till den fond som Elin och Henke har startat inom barncancerfonden.

Vi vill också passa på att hälsa till Dina och hennes familj som också kämpar http://dinasbok.wordpress.com 

Ni hittar fler bilder från Hälsö på Instagram med hashtagen#pizzamotcancer

Stort tack till alla som hjälpte till att genomföra #andyspizza. Stort tack till alla som kom och köpte. 
 
Kram! 
//Elsa och Andreas med hjälp av syster Jenny och en hel bunt vänner 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar