torsdag 13 mars 2014

For us is happiness not allowed two days in a row

Henke blev utskriven i måndags. Efter att ha spenderat hela dagen på sjukhuset med tester och blodtransfusioner fick han åka hem. Han var stark i tisdags, riktigt stark.
Men jag missade det, missade det för en mässa i Oslo. Åkte hemifrån 05.15, kom hem 21.30. Vaknade igår trött, trött efter mycket jobb, trött efter att Frank inte använder nattens timmar till att sova, slut som människa.
Det finns så många risker när man har cancer. En är att man har låg nivå av trombocyter som hjälper blodet att koagulera. Men när Henke börjar blöda så slutar det inte. Detta hände i tisdags, därför skulle han igår få trombocyter genom transfusion.
Han har fått det flera gånger tidigare, men den här gången gick det fel. Han gick från 36,7 graders feber till 39,4 på 15 minuter. Fick frossa och skakade som besatt.
Akutlarmet på, tillströmning av sköterskor och läkare. Trombocyterna kopplades från med blixtens hastighet, antibiotika och kortison sattes in. Febern gick ner tillfälligt för att sedan komma tillbaka. Så nu är han tillbaka på Hematologavdelningen i minst 5 dagar.
Fick samtalet igår vid lunch på jobbet. Var bara att packa ihop och återvända till sjukhuset. Använda den lilla gnutta obefintliga energinivå som fanns kvar för att överhuvutaget orka gå in på avdelningen.
For us is happiness not allowed two days in a row. Punkt.

1 kommentar:

  1. Vännerna. Så himla tungt. Önskar bara att det vänder någon gång, vänder på riktigt och för att förbli bra.

    Ni vet att ni hör av er om det finns något att hjälpa er med i vardagen, eller på annat sätt.

    Kram Bell

    SvaraRadera