söndag 23 mars 2014

Leva i nuet

Att leva i nuet utan att planera för framtiden, att enbart glädjas åt de närmsta timmarna är svårt. Men Henkes sjukdom har gett oss nytt perspektiv. Perspektiv att glädjas åt det lilla, glädjas för det vi har här och nu och inte fokusera på framtiden. Men visst är det svårt. Svårt att inte dras med i förväntansfulla semesterplaneringar och framtida husdrömmar.
Men det vi vet är vad vi har här och nu. Ingen av oss vet vad som händer imorgon, om en vecka eller ett år.

Vi har haft en underbar helg. Enligt Henke den bästa helgen det här året. Styrkan fanns där, glädjen och orken att vara tillsammans som en familj.
Igår var vi på en 4H gård tillsammans med vänner. Njöt av solens strålar och närheten av fina vänner. Grillade korv, klappade djur, gungade, pratade och skrattade.
Förrutom det har vi fyllt helgens värdefulla timmar med familjemys, god mat, mer lek och Henke har tagit en tur på sin moped(!).

Att leva i nuet har gett oss energi, glädje och styrka för morgondagen!4 kommentarer:

 1. Å, ingen var mer värda en fin helg än ni - vad härligt att läsa! :D

  SvaraRadera
 2. Bästa Elin, läser ert öde och kan inte sluta förundras över hur starka ni är, hur starka era känslor för varandra är. Det går att utläsa så tydligt i det du skriver. Jag ryser när jag läser om er fantastiska helg och önskar er många många fler sådana. Tycker att du/ni är otroligt stark(a) som delar med med dig/er av tankar, rädla, känslor mm. Vi är många som har nära och kära som drabbas av denna sjukdom, jag hoppas att fler förstår vikten av att stödja cancerfonden etc.

  Jag tänker på er och vet att ni även finner styrkan i tron!
  Stor kram från Carin Sundin (tidigare Forsheda)

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt att höra! Gläds med er för en så fin helg! Tänker på er. Hela tiden. Kramkramkram

  SvaraRadera