onsdag 26 mars 2014

Trollet

Vardagspussel är precis som det låter, ett pussel. Ett pussel för att få alla delar av dagen att gå ihop. Vår vardag har kastats om, inte bara emotionellt utan även rent praktiskt.
Mina svärföräldrar bestämde sig snabbt för att ta ett stort ansvar för att hjälpa till och att vara nära, nära Henke i hans livs största kamp. Dem bor i Sthlm måndag-fredag, skjutsar Henke till sjukhuset för provtagning och läkarbesök, hämtar Frank på dagis varje dag och ser till att vi får lagad middag varje kväll.
Dem finns där och hjälper till när Frank är sjuk, när Henke & jag har varit på sjukhuset flera dagar i sträck och får Frank att känna en trygghet i allt kaos.
Utan dem hade livspusslet fallerat totalt.

Ett annan problem som uppstod var förskolan för Frank. Att ha cancer med ett immunförsvar som är i stort sett noll, både pga sjukdomen men också pga cellgifterna, går bara inte ihop med en två-åring på förskola. Bakterierna härjar fritt och snoriga näsor är mer en regel än undantag.
Efter kontakt med Sthlms stadsförvaltning fick vi erbjudande att börja på Trollet, en förskola med inriktning på infektionskänsliga barn. Totalt 9 barn, 4st pedagoger/barnskötare och fokus på renlighet och nolltolerans mot infektioner.
Frank älskar sin nya förskola och har utvecklats förvånansvärt mycket under dessa tre månader.
För ett par veckor sedan fick vi besked att Frank får förlängt till augusti 2015. En otrolig lättnad när en av bitarna i livspusslet har fallit på plats.


Utsikt från Trollet


3 kommentarer:

 1. Vad härligt att han trivs lilleman!
  Glad att höra att ni haft en underbar helg också.

  Kramar & kärlek
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Ja så bra att Sonja & Janne är i Stockholm. Dom är fantastiska. Vilken fin utsikt Frank har från sin förskola. Hoppas han uppskattar det ;)
  puss på er !! // Mormor Anette

  SvaraRadera
 3. Ja dom är fantastiska. Så himla bra att ni fick förlängt på hans förskola. Så fin utsikt alltså. Frågan är om han kan få bättre o finare utsikt än den. Ni är grymma. Puss o kärlek

  SvaraRadera