torsdag 8 maj 2014

Dagen D

Dagen D är här. Dagen vi har väntat på i tio månader, allt sedan den hemska dagen i juli då vi fick beskedet om Henkes sjukdom.
Efter månader av tuffa cellgiftsbehandlingar, blodtransfusioner, trombocyttransfusioner, NK-celler, otaliga blodprov & blododlingar, oräkneliga besök på dagvården, mängder av läkarbesök, för många nätter på Hematologen och Infektion så är vi äntligen här.
Vi visste någonstans att denna dag skulle komma, haft den som ett hopp i våra hjärtan. Men det är först nu, först idag vi verkligen kan glädjas åt det.

Sedan i fredags har Henke fått cellgifter för att trycka ner immunförsvaret och förhoppningsvis ge den cancer som finns kvar en smäll eller två. Antikroppar för att trycka ner T-celler, den del av immunförsvaret som gärna sätter sig emot nya stamceller. Kortison för att förhindra en allergisk reaktion av antikropparna. Immunhämmande medel för att ytterligare säkra upp att kroppen inte gör motstånd mot transplantationen.
Drop mellan 10-20h per dag för att förbereda kroppen för transplantationen.
Nu är den gjord, transplantationen. 1,5h drop och nya tyska stamceller som först in i Henkes kropp.

Det är nu det gäller. Det är nu slaget börjar. Slaget mellan gott & ont. Slaget mot cancer för en framtid.
Ni som tror - be. Ni som tror på hoppet - hoppas. Ni som tror på männsikans egna kraft - skicka goda tankar. Vi behöver alla böner och positiv energi som finns för att detta slag ska vinnas. En vinst för en framtid utan cancer. En framtid för mig, Henke & Frank.3 kommentarer:

 1. Vi ber, skickar goda tankar och hoppas. Självklart kommer Henke att bli fri från sin Cancer. Kram till er.
  Lena o Arne

  SvaraRadera
 2. Vi tror på er. Vi hoppas innerligt. Vi skickar goda tankar åt alla håll och hoppas att de fortplantar sig. Värme och kärlek tar inte slut för att fler behöver dem- tvärtom, ju mer man ger desto mer blir det! ♡♥ Kramar Anna Lindberg och grabbligan

  SvaraRadera
 3. Vi ber och vi ropar! <3

  SvaraRadera