torsdag 22 maj 2014

Obeskrivligt tufft

I måndags kväll fick vi bekräftat att det var svamp i Henkes vänstra bihålor, svamp som var anledningen till att hans ansikte var så svullet. Att dem skulle göra ett ingrepp under tisdagen för att försöka få bort så mycket som möjligt av svampen och inflammationen.

När vi åt frukost på tisdag morgon kom sex läkare in i rummet. Känslan i rummet gick att ta på och budskapet var tydligt - nu är det allvar!
Planen var att få till en MR röntgen för att få en tydlig bild av spridningen för att kunna göra ett så bra ingrepp som möjligt. Läkarna jagade för att få tid för MR. Körde good guy/bad guy, skrek och bönade för att Henke skulle få till en röntgen.
30 min senare låg Henke inuti MR röntgen som under en timme undersökte hans huvud. Jag satt vid hans fötter under tiden med hörselkåpor över öronen med tårar i ögonen.
Klockan 16 rullades han in på operationssalen, det bestämdes att han skulle genomföra operationen under narkos.
Dem gick in genom överläppen, lyfte huden från kinden och rensade bort inflammationen. För att försäkra sig om att få bort så mycket som möjligt av svampen så borrades ett hål i hans bihåla. Den fylldes sedan upp av en bomullstuss fylld av antibiotika, drogs genom ett borrat hål i näsan och hänger nu en temponad ut genom vänstra näsborren.
Direkt efter operationen fick jag ett samtal av ansvarig läkare. Han var lättad, operationen hade gått bra. Svampen i hans bihåla verkade inte vara så farlig som dem befarat och benet var intakt. Det dem var mest rädda för var en form av mögelsvamp som hade börjat äta på benet.
Efter flera timmar på IVA kom vi kl 01.00 åter upp på avdelningen. Trötta men lättade. Trygga med att veta att alla läkare hade gjort vad dem kunnat och mycket mer, att dem slagit knut på sig själva för att få till alla behandlingar under dagen.

Gårdagen började med information från läkaren att det trots allt var en mögelsvamp, att oddsen ser mörkare ut och att läget är mer allvarligt än dem hoppats på. Nu väntar vi på besked på exakt vilken typ av svamp det är och ber att det inte är den tuffaste varianten.
Men idag fick vi lite ljusglimtar, Henkes benmärg har fått aktivitet, och han behöver all hjälp han kan få för att kunna läka och stå emot svampen. Nu kan vi inget annat göra än att vänta, vänta & hoppas..

Dem senaste dygnen har varit obeskrivligt tuffa och vi är så tacksamma för alla fina sms, samtal och böner. Vi är så tacksamma för att ni orkar stå vid vår sida. Att ni delar vår oro och våra tårar.
Jag vill bara be er om fortsatt stöd, om att ni ska fortsätta orka finnas där för oss. Vi behöver det, er styrka och era böner. Vi behöver ett mirakel. Vi behöver en framtid.

6 kommentarer:

 1. Vi finns här! Vi orkar!
  Ni finns med mig i tankarna oupphörligen, hela tiden. Ni är det sista och första jag tänker på varje dag jag somnar och vaknar.

  Jag känner Elin att ni har en oerhörd styrka inombords, du och Henke. Att ni har stora krafter. Både tillsammans och var för sig. Nu måste ni vända inåt för att hitta den. Vi står runtomkring er och hejar på. Vi är den varma handen i ryggen. Hoppas att ni känner det.

  Störst av allt är kärleken - och den har ni mycket av! Det har ni bevisat både för varandra och alla oss andra. Vi tror på er. Vi gjorde det då, vi gör det nu.

  SvaraRadera
 2. Kan bara instämma med Elsa! Kärleken är en förunderlig kraft, kuvas av INGET i världen.... så mycket kraft att hämta ur den när man tror man inte hade mer. Puss

  SvaraRadera
 3. Ja, som Elsa skriver går det inte att tänka på annat. Allt annat är oviktigt. Jag tror på energier, positiva och negativa. Tankar är en form av energi och tänk så mycket energi som nu väller in från alla håll och kanter. Henke har klarat otroliga motgångar och överkommit stora hinder redan. Men all god energi ska han klara det hela vägen.

  Och när han är lite bättre ska vi se till att du och Frank får komma iväg från sjukhusmiljön och vila litegrand.
  Kram Bell

  SvaraRadera
 4. All kärlek och alla böner till er. Vi finns här varje sekund.
  Aktivitet i benmärgen, det är ju ett mirakel - ett stort litet första mirakel!

  SvaraRadera
 5. Stryrkekramar från gamla jobbarkompisar! Karina och Lennart

  SvaraRadera