lördag 31 maj 2014

Superhjälte

Veckan som har gått är ett töcken, dagarna går in i varandra och tiden flyter ihop.
Ingen dag har ännu varit problemfri, Henke verkar ha drabbats av de flesta biverkningar som kan uppkomma vid en transplantation.
I måndags kväll fick han röda utslag och klåda över hela kroppen. Det visar sig vara en biverkning av medicinerna. Men vilken av de 44 (!) tabletterna plus intravenösa antibiotikan och morfinet som han får per dag som är boven i dramat är svårt att säga. Sedan dess laborerar läkarna med läkermedlen för att hitta rätt balans, allt medan Henke kliar på.

Vad gäller hans svampinfektion är den dock det största överhängande hotet. Alla är på helspänn för minsta förändring, livrädda för att svampen i ansiktet ska få nytt fäste och växa till sig.
Två gånger under veckan har Henkes ansikte svullnat upp något och han har fått feber. Feber är det tydligaste tecknet när man har cancer att något är fel. Anledningen till feber är virus, bakterier i blodet eller just svamp.
 I torsdagskväll fick Henke genomgå en extra röntgen, svaret visade att luft har kommit in i bihålan men ingen ökning av svampen. Återigen var vi på helspänn men återigen fick vi andas ut av lättnad.

Det som är påtagligt är att Henke är tröttare den här veckan. Vi är alla tröttare.
Alla undersökningar, operationen, röntgen, läkarbesök och obeskrivliga mängder av läkermedel har tagit ut sin rätt. Men inte en enda gång under de senaste två veckorna har Henkes humör dalat. Inte en enda gång har han uttryckt hopplöshet. Han är den starkaste människa jag känner, starkare än oss allihop som står vid sidan av. Henke är något av en superhjälte och för det älskar jag honom!

6 kommentarer:

 1. Ni är otroligt imponerande allihop, ni som är allra närmast drabbade och mitt uppe i det hela tiden. Att ni håller er tillräckligt flytande och ovanpå det orkar med ett gott humör- det är verkligt beundransvärt! Kram till Superhjälten och dig och Frank!

  SvaraRadera
 2. Instämmer med Anna. Ni är fantastiska! Man känner kärleken mellan er. Kärleken övervinner allt. Tänker så på er! Kramar Siw o Stefan

  SvaraRadera
 3. Instämmer också , kärleken övervinner allt . Ni är så starka. Täker jättemycket på. Kramar från hela vår familj Mary o Lasse

  SvaraRadera
 4. Instämmer med alla! Ni är helt otroliga! Kämpa på! Vi tänker på er.
  Stor kram tina med familj

  SvaraRadera
 5. Jag tittar in och läser och hoppas något mirakel skett varje gång, jag håller tummarna på avstånd och hoppas allt ska gå vägen. Har själv suttit där och känt hopplösheten....Men att fortsätta kämpa är det som gäller, ni fixar detta tillsammans.
  Varma kramar från Sara

  SvaraRadera
 6. Så fantastiskt ♡

  SvaraRadera