fredag 23 maj 2014

En lättnads suck

Igår fick vi beskedet att det är en mögelsvamp med namn Aspergillus, den "snälla" av dem tuffa mögelsvamparna som letat sig in i Henkes kropp.
Dock kan dem inte säkert se om även "mördarsvampen" existerar i näsans bihålor, chansen är liten men 100% svar får vi först imorgon lördag.
Henke får just nu två olika svampmediciner, riktiga rävgifter som går hårt åt hans kropp och imorgon när svaret om hur resistent svampen är kan läkarna äntligen välja rätt medicin och dos för att trycka ner den.

Orosmolnet igår var att Henkes svullnad över vänster ansiktshalva ökat och att han har tappat känsel på flera ställen. Då bestämdes det att en ny röntgen skulle göras idag med en ny operation som följd om det visat sig att svampen åter växt till sig.
Så istället för lättnad så var det återigen med tyngda axlar vi gick till sängs och mötte nattens timmar.

Dagen började med ett besök av ansvarig överläkare för CAST; Jonas Mattsson. Han var positiv över hur operationens resultat och imponerad över hur ofantligt stark Henke är. Jag kan bara instämma, jag är så otroligt stolt över hur Henke hanterar varje motgång och hur att han aldrig tappar fokus på målet - att bli frisk!
MEN, det finns alltid ett men, så hade dem sett en inflammation på ögonmuskeln. En inflammation som kan vara svamp med följd att Henke riskerar sin syn.
Sedan följde skiktröntgen följt av en MR röntgen, även denna varade idag i över en timme.
Efter ett par timmar fick vi det efterlängtade beskedet; svampen har inte spridit sig och det var inte svamp i ögats muskelvävnad.
Som läkaren själv uttryckte det: vi kan dra en lättnadens suck! Vi vet vad vi har att kämpa mot och Henkes vita blodkroppar har ökat ytterligare så att han själv kan hjälpa till att bekämpa striden i hans kropp.
Dock finns det fortfarande kvar en risk och först om ett par dagar kan vi helt sänka våra axlar och fokusera på varför vi faktiskt är här - bekämpa cancern!

Ni finns nära och vi vet att ni ber och tänker på oss. Så kärlek till er alla och njut av sommarens sköna strålar - för det är ni värda.
Kärlek till er alla!


1 kommentar:

  1. Å, att ni ska behöva gå igenom detta, sak efter sak. Så grymt, så orättvist. Men så skönt när det inte alltid visar sig vara värsta. All kärlek!

    SvaraRadera